تاثیر مذاب و دمای قالب بر قالب گیری تزریق پلاستیک

جدول محتوا

دما عامل بسیار مهمی در قالب‌گیری تزریق پلاستیک است. دو نوع دمای مهم در این فرآیند وجود دارند: دمای ذوب و دمای قالب. این دو معیار از چند جهت بر ظاهر، احساس و ماندگاری محصولات نهایی قالب‌گیری شده مستقیما تأثیر می گذارند. ما قصد داریم که برخی از جنبه‌های اساسی این فرآیند از جمله اهمیت دمای ذوب و دمای قالب برای مواد پلاستیکی در طول مراحل ماشینکاری را برای شما توضیح دهیم. این معیارها دقیقا چه معنا و اطلاعاتی را در مورد محصول نهایی به ما منتقل می‌کنند و روی کدام بخش‌های دیگر محصول بیشترین تأثیر را دارند؟ در این مقاله تأثیر دمای قالب بر فرآیند قالب‌گیری تزریقی پلاستیک را به‌طور کامل شرح خواهیم داد.

پیشنهاد می کنیم برای تولید محصولات باکیفیت از انواع مستربچ های تولید شده در هامون بسپار از جمله مستربچ سفید در گریدهای مختلف، استفاده کنید.

دمای ذوب قالب گیری تزریقی پلاستیک

دمای ذوب قالب گیری تزریقی پلاستیک

وقتی از “دمای ذوب” صحبت می‌کنیم منظورمان دمای واقعی است که در آن مواد در دستگاه قالب‌گیری تزریقی شما به شکل مایع در آمده و ذوب می‌شوند. این موضوع بسیار مهم است زیرا در فرآیند طراحی و توسعه محصول، به دمای مناسبی نیاز داریم تا بتوانیم خواص ظاهری و عملکردی مطلوبی را از کالای نهایی به دست آوریم.
دمای ذوب در فرآیند قالب‌گیری تزریقی دقیقا کنترل می‌شود. هر دستگاه قالب‌گیری تزریقی یک دمای ذوب استاندارد دارد که از پیش‌تنظیم شده است اما دماها بین انواع مختلف پلاستیک حتی اگر از یک فرمول اولیه استفاده شده باشد ممکن است متفاوت باشند. به طور مثال ABS یکی از پلاستیک‌های رایج در وسایل خانگی است که دمای ذوب آن حدوداً ۲۲۰ درجه سانتیگراد است اما این را هم بگوییم که این دما ممکن است بسته به سازنده متغیر باشد. به طور مثال شرکت سونی از ABS با دمای ذوب ۲۴۰ درجه سانتیگراد استفاده می‌کند.

همچنین باید توجه داشته باشید که دسته‌های مختلف پلاستیک ممکن است دمای ذوب متفاوتی داشته باشند. این ممکن است به دلیل تغییرات در ترکیب و ساختار آن‌ها و یا به دلیل شرایط محیطی مانند دما و فشار باشد. بنابراین نمی‌توان به طور قطعی گفت که دمای ذوب پلاستیک شما چه مقداری است مگر اینکه آن را تست کنید.

پیشنهاد مطالعه: روش های قالبگیری پلاستیک

تاثیر دمای مذاب بر محصولات قالب‌ گیری شده

تاثیر دمای مذاب بر محصولات قالب‌ گیری شده

چند عامل مختلف وجود دارد که بسته به نوع رزین استفاده شده می‌توانند بر محصول نهایی تأثیر بگذارند. این عوامل عبارتند از:

  • ویسکوزیته رزین: هرچه دمای ذوب بیشتر باشد، ویسکوزیته کمتر می‌شود. اگر ویسکوزیته بسیار کم باشد، رزین بسیار نازک خواهد بود در نتیجه نخواهد توانست قالب را به درستی پر کند که همین موضوع منجر به تولید محصول ناقص می‌شود.
  • وزن مولکولی رزین در داخل قالب: هرچه دمای ذوب بیشتر باشد، وزن مولکولی رزین کمتر می شود. استفاده از رزین با وزن مولکولی بالاتر به این معنی است که بیشتر از آن در محصول نهایی استفاده می‌شود که همین باعث می شود قطعه‌ای با استحکام و دوام بیشتر تولید شود.
  • انقباض: در واقع در مورد مواد قالب‌گیری تزریقی اصطلاح “انقباض” به انبساط اشاره دارد. انبساط بیش از حد می‌تواند منجر به تغییر شکل و لخته شدن ناهموار محصول نهایی شود در حالی که انبساط کم می‌تواند باعث ایجاد فضای خالی در قسمت‌های محصول شود. در صورتی که قصد دارید یک محصول را با رزین دیگری برای تقویت آن قالب‌گیری کنید لازم است دمای ذوب رزین جدید پایین‌تر از رزین اصلی باشد تا از وقوع آسیب یا انفجار ناشی از فشار اضافی در داخل قالب جلوگیری شود.
  • به همین دلیل در فرآیندهای قالب‌گیری تزریقی، محدوده دمای ذوب برای در نظر گرفتن این عوامل از جمله انتخاب رزین، زمان نگهداری، طراحی قالب و نیازهای ویژگی‌های نهایی قطعه بسیار مهم است. به طور مثال در تولید ظروف پلاستیکی مانند ظروف بادی، لازم است دمای ذوب مناسبی را در نظر بگیریم.

پیشنهاد مطالعه: مستربچ آنتی اکسیدانت چیست؟

دمای قالب در قالب گیری تزریقی پلاستیکی

دمای قالب در قالب گیری تزریقی پلاستیکی

از طرف دیگر دمای قالب در فرآیند قالب‌گیری تزریقی نقش مهمی دارد. این دما همان دمای سطح قالب است که بر ظاهر، احساس و کیفیت نهایی محصول تأثیر می‌گذارد. دمای قالب مثل دمای ذوب در تمام مراحل فرآیند قالب‌گیری تزریقی با دقت کنترل می‌شود. این امر به ویژه در قطعات پلاستیکی با خواص خاص بسیار اهمیت دارد.
اگر دمای قالب نامناسب باشد خطر بروز نقص، شکستگی و شکاف‌ها افزایش پیدا می کند که ممکن است منجر به مشکلاتی در محصول قالب‌گیری نهایی شود. بنابراین تأثیر دمای قالب در قالب‌گیری تزریقی پلاستیک را باید جدی بگیرید.

تاثیر دمای قالب بر محصولات قالب‌ گیری شده

در این بخش اثرات دمای قالب را بر محصول قالب‌گیری تزریقی بررسی می‌کنیم:

  • تنش قالب‌گیری شده: خنک‌سازی قطعه قالب‌گیری تزریقی می‌تواند منجر به تنش‌های ذاتی پلیمرشود و اگر دمای قالب نادرست باشد ممکن است استقامت و انعطاف‌پذیری قطعه کاهش پیدا کند.
  • مقاومت در برابر خزش و خستگی: خنک‌سازی نامناسب می‌تواند مقاومت قطعه در برابر نیروها و عوامل محیطی را کاهش دهد که این موضوع ممکن است در صورت استفاده در شرایط خاص مانند قطعات بیرونی خودرو مشکلاتی ایجاد کند.
  • وزن مولکولی: دمای قالب تأثیر زیادی در وزن مولکولی مواد دارد. این عامل نه تنها میزان استرس را مشخص می‌کند بلکه مدت زمانی را که استرس در آن زمان تأثیرگذار است را هم تعیین می‌کند.
  • مقاومت در برابر سایش: دمای قالب نقش مهمی در مقاومت قطعه در برابر اثرات اصطکاک و سایش دارد.
  • دوام: خنک‌سازی سریع قطعه ممکن است باعث کاهش مقاومت و دوام قطعه شود و در صورت ضربه‌ای شدید ممکن است شکنندگی و ترک‌های بیشتری به وجود بیاید.

بنابراین باید تأثیر دمای قالب را در فرآیند قالب‌گیری تزریقی پلاستیک جدی گرفت.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.